Ce parere aveti despre conflictul dintre generatii?Dati dovada d

  •  
    • 2 mesaje
    18 Iul 2007, 01:01
    0 2
    Ce parere aveti despre conflictul dintre generatii?Dati dovada de toleranta vis a vis de generatia mai tanara?
  •  
    • 6 mesaje
    18 Iul 2007, 01:16
    1 0
    Drept sa-ti spun,ma straduiesc si uneori,sper,chiar reusesc sa fiu toleranta,insa nu ma abtin sa ma gandesc macar (fara s-o spun,e-adevarat)la cum era in perioada adolescentei mele!Nu pot spune ca tanjesc dupa vremurile acelea si imi dau silinta sa ma adaptez si sa ii inteleg pe copii,fiind extrem de bucuroasa cand primesc"feed-back-uri"-semn ca demersul mi-a dat roade. Conflicte intre generatii au existat si pe vremea noastra(na,c-am zis-o!),si acum,daca ma gandesc,am polemici cu mama sau cu soacra in privinta educatiei progeniturii din dotare!Avand o fire empatica,mi-e mai usor sa comunic cu copiii,mai ales ca ador sa lucrez cu ei.Ce sa mai spun,imi dau si interesul,si silinta sa-i intelg si sa le fiu alaturi,sper sa reusesc in mare masura.
  •  
    • 8 mesaje
    18 Iul 2007, 01:25
    1 0
    Intotdeauna vor exista conflicte intre generatii.Multi dintre noi uita ca am fost adolescenti si am fost rebeli,incapatanati sau curiosi la fel ca si adolescentii din ziua de azi.Se schimba doar tema conflictului,dar varsta adolescentei este aceeasi. Eu,personal incerc sa fiu toleranta,desi sunt momente in care uit de toleranta si comentez.Totusi,daca privim ideea in asamblu,cred ca si tinerii din ziua de azi au dreptul sa-si simta si sa-si traiasca varsta asa cum am facut-o si noi la vremea noastra.Societatea evolueaza si,din pacate,prea putini din cei purisani,accepta sa evolueze odata cu societatea si uita conflictele avute pe vremuri cu generatiile mai trecute. Eu incerc sa fiu in pas cu tinerii din ziua de azi ,in primul rand pentru ca asta ma va ajuta sa fiu un mai bun prieten pentru copii mei si,poate,sa-i inteleg mai bine.
  •  
    abu
    • 23 mesaje
    18 Iul 2007, 01:33
    0 0
    cred ca noi din multe puncte de vedere nu-i intelegem pe tineri putem face comparatii gen pe vremea mea ...nu aveam celular ...internet...etc educatia si bunul simt de noi parintii depinde foarte mult .
  •  
    • 7 mesaje
    18 Iul 2007, 01:51
    3 0
    Sunt cat se poate de toleranta! Insa, nu poti fi tolerant cu cineva, care depaseste limitele bunului simt.Vorbim, adesea, despre cei sapte ani de acasa, dar, nici in randurile generatiei noastre nu-i au toti."Conflict intre generatii", mi se pare, prea mult spus, mai degraba, diferente de opinii, care se formeaza, o data cu trecerea anilor si acumularea de experienta.Spune-ti voi, nu este normal, de exemplu, sa fiu in contradictoriu cu fiul meu, cand imi spune, seara de seara : "plec la terasa"?Nu considerati ca este normal sa-i explic, ca, pana si iesitul la terasa, la un suc, are limita?Ii sugerez sa alterneze cu o iesire in parc, cu vizionarea unui spectacol, o seara de internet (pardon, aici nu prea are loc de mine, mai ales, seara cand sunt alaturi de voi)...Adevarul este ca, de-a lungul anilor, n-am vazut o generatie mai lenesa, lipsita de responsabilitati, de constiinta, ca noua generatie(aici, este si vina noastra ca, le-am cam oferit totul "pe tava"), bineanteles ca, exista si abateri de la regula, dar, intram in alt subiect, deja... In concluzie, eu consider ca sunt destul de toleranta, avand in vedere ca am trecut prin viata si am acumulat destula experienta si, nu exista, musai, divergente, ci, diferente de opinie, care, cu multa iscusinta si rabdare se pot rezolva. Vrem, nu vrem,acestia sunt copiii nostri,viitorul nostru si, nu numai ca trebuie sa-i toleram, dar, trebuie sa-i iubim si sa-i educam. EDIT LEATER Citind raspunsul prietenei noastre Mrrrrr, m-am edificat si , tin sa afirm ca, in acest caz, nu mai poate fi vorba despre toleranta, ci,despre nepasare...cum sa lasi sa "treaca" si sa fi tolerant cu cineva lipsit nu numai de informatia, in sine ci si de cele mai elementare reguli de bun simt? Si...stai linistita ca, le va prinde bine sa le scuture cineva (din afara familiei), daca mama n-are timp, sau nu poate! Pot accesa, cu usurita atatea site-uri pe internet, de unde isi pot culege informatiile dorite( ele, sau ei, dupa caz, au privilegiul de a avea atatea surse de informare)...!
  •  
    • 24 mesaje
    18 Iul 2007, 02:05
    1 0
    generatia asta este prea lenesa,astai viata cred ca multi se plictisesc.......nu stiu sa-si ocupe timpul care este destul de mare
  •  
    • 366 mesaje
    18 Iul 2007, 02:08
    0 0
    Leti,felicitari pentru initiativasi curaj!curaj de apune astfel de intrebare si chiar pt.a alege raspunsul cel mai bun.citind cele ce au scris evele nu stiam sa plang sau sa zambesc.nu stiu in care tabara sa apartin,deoarece mereu ma "plimb"si incerc sa pastrez armonia in familie ceea ce nu este chiar usor cu 3 copii,cu un sot stil guraliv si o fica ce seamana pe el.scurt!cat exista bun simt,respect,se pot rezolva problemele.nu sant de acord Diona ca numai noi santem de vina ca este o generatie lenesa,sant comozi si asteapta "pasarea fripta"intr-adevar dar nu este general.si ca sa nu ramana cele mai "normale"din trand ,sa fie bagate de seama de generatia si "prietenii"lor,ii urmeaza.Mai de mult este de vina mass media,ca exista toate "bombele electronice"nu numai noi santem de vina ,dar sincer noi nu le folosim?NOI am invatat sa tragem inapoi franghia cand trebuie ,cu experiena anilor,dar generatia tanara inca nu.Deci pe masura toleram si chiar trebuie.Nu putem compara defel adolescenta noastra cu al lor,vb.in special de cele care am prins vremea comunismului constient
  •  
    • 15 mesaje
    18 Iul 2007, 02:21
    2 0
    Si eu fac parte din randul adolescentilor din ziua de azi, si tot spun "Doamne, cat de diferiti sunt ei fata de cum eram noi acum 2 ani".Nu va dati seama ce schimbari radicale sunt de la an la an.Cand eram mai mica,pe la 14 ani,vara mea imi spunea "Mai cand eram eu pe la 14 ani, nici macar nu stiam sa-mi pun tamponul bine...",si acum la 14 ani deja se stiu mai multe despre viata sexuala,si mai important ii intereseasa foarte mult subiectul, decat altele de 18-19 ani de acum cativa ani.E ciudat sa vad pe strada cupluri de pustani de 9 ani sarutanduse cu foc..Dar nu avem ce face,acum e prea tarziu sa se faca vreo schimbare,pustanii prea sunt influientati din toate partile,ca sa mai asculte si de cei mai cu experienta. Oricum, sunt sigura ca mai tarziu vor regreta amarnic ca nu si-au trait copilaria asa cum meritau.Nu avem ce face decat sa-i acceptam asa,chiar daca nu ne convine...Un copil adus pe drumul cel bun, ar parea cu siguranta un ciudat intre prietenii lui, si l-ar ignora total..Foarte rar gasesti astfel de copii,care din pacate sunt izolati de restul turmei..Ca asa este in ziua de azi, predomina "efectul de turma"
  •  
    • 58 mesaje
    18 Iul 2007, 02:40
    2 0
    De o parte a baricadei tinerii cerandu-si vehement independenta adesea prea devreme si asta se datoreaza lipsei de experienta,pe partea cealalata a baricadei parintii,bunicii sau profesorii impartasindu-si experientele si lipsiti de rabdare dorind ca tinerii sa fie dintr-o data perfecti.Dezechilibru flagrant intre cele doua tabere si de aici mai este un pas pana la izbucnirea conflictelor.Parerea mea este ca tactul adultilor ar trebui sa-si spuna cuvantul cizeland asperitatile si neconcordantele.Din pacate ritmul tracasant al vietii ,obositi de gandurile zilei de maine sau nesiguranta viitorului nu prea indepartat ne fac sa nu avem rabdarea sa depasim aceste conflicte amiabil si toleranta de care pomeneai se transforma in criza si instauram un regim drastic care nu face decat ca problemele de fapt sa se agraveze.Trebuie sa ne facem timp sa discutam cu copiii nostri dandu-le independenta in situatii neriscante si dreptul de a fi implicati in viata familiei si a lor personala. Daca prin tact ,deschidere si toleranta nu stim sa-i tinem aproape de noi ,intr-o zi vom constata ca i-am pierdut definitiv.Si-atunci incepe "ultima noapte de dragoste ,intaia noapte de razboi"...
  •  
    • 0 mesaje
    18 Iul 2007, 13:39
    0 0
    Pe cat se poate eu dau dovada de toleranta! Dar, vreau sa fie la fel si din partea lor! De acceptat?....nu avem prea multe ce sa facem noi, decat sa-i ajutam cu un sfat bun, care de multe ori este prins cu rautate! Dar, trebuie sa intelegem caci si pe noi nu ne interesa prea mult sfaturile celor mai mari si faceam cum credeam noi ca este mai bine, dar in gandul nostru spuneam, avea dreptate mama sau d-na aceea cand mi-a spus! Fiecare persoana din greseli invata, unii stiu sa aleaga binele de rau, altii fac confuzie!
  •  
    • 4487 mesaje
    18 Iul 2007, 13:54
    0 0
    Mey...fiecare generatie cu...atitudinile lor. Mai spus ca...."Pe vremea mea....., dar rar. Incerc sa-i inteleg pe adolescentii de azi, dar...mi-e cam greu. Multi sunt de un tupeu fantastic, nesimtiti si...nu numai. Dar sunt si unii cu mult bun simt, dar sunt cam rari. Acum....pe unii ii intelegem, pe altii mai putin, iar pe altii chiar deloc. Eu....incerc sa o modelez sau sa-i imprim bunul simt si nu numai. Dar....timpul v-a dovedi daca am procedat corect sau nu.
  •  
    • 1225 mesaje
    18 Iul 2007, 15:56
    0 0
    Conflictul va exista intotdeauna, fiecare generatie e mereu cu un pas inainte, cei mai in varsta au experienta si informarea, insa cei tineri au indrazneala si perspectiva! La noi conflictul e mai accentuat din cauza ca majoritatea am trait in niste vremuri de totala ignoranta imprimata de comunism si fiind tinuti asa departe de civilizatia europeana, ne-am format niste prejudecati de care cu greu se mai poate scapa, ba chiar avem tendinta sa le transmitem si copiilor. In Occident conflictul dintre generatii e mai estompat, parintii si chiar bunicii sunt mult mai deschisi fata de tineri, chiar ducand acelasi mod de viata liber. Da, eu sunt toleranta, asta insemnand sa accept libertatea de decizie, ci nu apucaturi care pot distruge o viata.
  •  
    • 312 mesaje
    18 Iul 2007, 17:24
    3 0
    Leti, nu cred ca cea pusa de tine e chiar intrebarea care te intereseaza, pt ca, uite, e prea generala si fetele au inteles altceva. Le spunem si lor ca despre mine e vorba, cu mine ai inceput o discutie, in care iti exprimai parerea ca am fost cam prea dura cu fetitzele sexofile si inconstiente, care poate, ziceai tu, nu au parinti ideali care sa le-nvete de bine. Ti-am raspuns ca le judec in masura in care am trecut prin varsta lor, cu muuuuult mai putine mijloace de informare, in lipsa totala de comunicare cu parintii, si totusi m-am descurcat mai bine. SI AM PRESUPUS CA MULTE ALTE EVE AU, CA SI MINE, UN ISTORIC SEXUAL "CURAT", fara sarcini nedorite sau BTS. Adica, pe noi, LA VREMEA NOASTRA, ALTFEL NE-A DUS CAPUL! De aici, acest chestionar al tau. Vad ca ideea conflictului dintre generatii a dus cu gandul in special la relatia cu proprii copii si, in general, cu generatia copiilor. Insa multe eve sunt doar cu vreo 10 ani mai "in varsta" decat aceste donshorici, nu toate le-am putea fi mame. Si eu sunt de acord sa fim tolerante; e firesc sa nu judeci un adolescent care nu are inca maturitate, experienta, discernamant. Astea se capata in timp, ar fi absurd sa ne legam de asta! De aia ti-am si spus ca nu ma deranjeaza sa dau sfaturi de corazon sau cu tenta psihologica. Intoleranta mea declarata - si despre care mi-am exprimat convingerea ca este si a altor eve - se referea la comparatia privind nivelul de implicare si de ratiune dintre generatiile noastre. Adica nu putem fi intelegatoare cu prostia si inconstienta in contextul in care INFORMATIA exista si circula in prezent intr-un fel de neconceput acum 20 de ani: Internet, cabinete de sexologie si planning familial, reviste, carti etc. Noi am avut cu mult mai putine surse, insa ma mandresc cu faptul ca noua NE-A PASAT! Asta condamn la tinerelele noastre: ca nu le pasa!!!!! Si, in subsidiar, ca nu-si folosesc mansarda... Si nu cred ca e careva care sa tolereze ca propria fiica, de exemplu, sa fie, ma iertati, batuta-n dovleac! A mea sa fie, ar manca jar pana i-as vedea creierul folosit la parametrii optimi! Si cred ca asta ar ajuta-o in viata la fel de mult ca toleranta si intelegerea fatza de celelalte domenii.