ce sa fac de mincare azi

  •  
    abu
    • 23 mesaje
    12 Iul 2007, 14:56
    2 0
    ce sa fac de mincare azi
  •  
    • 312 mesaje
    12 Iul 2007, 15:04
    2 1
    Ai noroc ca e mai racoare (daca esti in Romania). Poti sa faci orice: - mancare de cartofi cu ardei copti - fasolica scazuta (daca nu ai timp, cumpar-o gata fiarta la conserva) - de asemenea cu ardei copti. Si poate un carnat, ceva... - ciulama de pipote - ardei umpluti - musaca de vinete - supa de rosii, cu orez, dar si cu kaizer (asa-mi place mie) - chiftelute cu ghiveci - varza a la Cluj
  •  
    • 7 mesaje
    12 Iul 2007, 15:08
    3 1
    Fii atenta ce am pregatit eu pentru astazi si poate te inspiri ;1.ciorba de perisoare(pe care, intotdeauna o mancam cu smantana) 2.muschi de vita(adult) inabusit, cu cartofi natur si putin unt; deasupra, presar putin patrunjel tocat 3. fructe (n-am rezistat sa nu iau) piersici, cu o aroma nemaipomenita,struguri,pepene rosu, pepene galben,pere(ai mei, mananca putine fructe, dar, eu, le devorez... 4. pe langa toate scestea, mai am niste salata de vinete cu maioneza dietetica,ardei copti, tochitura si, ramas de ieri, o tocanita cu ciuperci si pui ( sotului meu, ii place sa aibe mai multe feluri, din care sa-si aleaga).
  •  
    • 4 mesaje
    12 Iul 2007, 16:16
    1 1
    Sa stii ca si pe mine ma fram
  •  
    • 0 mesaje
    12 Iul 2007, 16:23
    0 4
    pai fa de mancare ce iti place tie,sau ce ai pe acasa!bafta!
  •  
    • 0 mesaje
    12 Iul 2007, 18:49
    2 2
    Poti sa cumperi dovlecei foarte mici, sa-i scoti ce are in mijloc si sa-i umpli cu compozitia sarmalelor dar, fara orez. Ii pui intr-o tava cu ulei si putina apa si ii lasi sa se prajeasca. Ca primul fel poti sa faci o supa. Pui apa cat consideri tu, si adaugi morcov, patrunjel radacini si frunze taiate marunt,telina,o ceapa intreaga 2-3 cartofi.Cand au fiert zarzavaturile, strecori supa intr-o alta oala si cand fierbe adaugi o compozitie din doua oua, gris si foarte putina sare pana obtii o crema, i-ei cu o lingurita din compozitie si pui in supa. La sfarsit adauga putina vegeta sau ce ai.
  •  
    • 5 mesaje
    12 Iul 2007, 22:00
    0 2
    mic dejun;se face o papara din 4 oua,se coace pe ambele parti ,se presara cascaval ras,se mai intoarce inca o data ca sa se topeasca cascvavalul;amiaza;cirba de gulioare umplute,iar ca desert clatite;cina:spaghte cu sos
  •  
    • 29 mesaje
    13 Iul 2007, 00:44
    1 2
    Fetelor m-am inbolnavit citind retete care mai de care. Tare gospodine mai sunteti! Imi vine sa-mi dau palme de ciuda ca mie nu numai ca nu-mi place sa gatesc dar si cand imi vine acel chef,dupa ce ca vine foarte rar,citesc o ora prin cartile de bucate(ca am destule),dupa care imi spun: ba ingredientul asta nu-l am,ba ca e prea complicata reteta,ba ca ca, ba ca nu ca, si uite-asa fac repejor o salata,slava Domnului c-o am in gradina, si mai arunc un pui in oala la fiert, dar sta sotul langa aragaz ca pe baza mea si laptele fiert il culeg de pe aragaz,si gata cu gatitul. Candva gateam si eu destul de des dar de o vreme nici nu vreau sa aud. Sper sa-mi revin!
  •  
    • 12 mesaje
    13 Iul 2007, 02:31
    1 2
    rulouri din carne de porc(sau orice alta carne doresti)umplute cu ficat de pui,ciuperci si cascaval.si garnitura o salata,cartofi prajiti sau orice altceva ce iti place.
  •  
    • 6 mesaje
    13 Iul 2007, 12:51
    1 1
    Astazi eu fac pizza,spre deliciul lui Dragos,fiul meu!Am un secret in ceea ce priveste aluatul,pe care vi-l impartasesc:la 1 kg de faina(din care imi ies cam 8 portii)adaug apa,un cubulet de drojdie proaspata,un plic de praf de copt stins in putin otet,un praf de sare si lapte praf nepreparat pe care il presar ca pe faina.Uneori pun si iaurt in compozitie,si e foarte gustos blatul.Deasupra pun salam sau carnaciori,sau carne de pui,cacaval,ciuperci,masline,ton...Fiecaruia ii pregatesc pizza preferata:cu peste pentru sotul meu,cu pui pentru Dragos si cu ciuperci pentru mine. EDIT LATER:Am uitat:1-2 linguri de lapte praf.
  •  
    • 366 mesaje
    13 Iul 2007, 13:06
    1 1
    o idee: mancare de fasole verde oltenesc fasolea curatata taiata,cu 2 cepi feliate rosii mai multe,ardei feliat ,frunze de patrunjel telina leustean taiat marunt(lipsa de leustean suporta),un pic de ulei un pahar de apa.pui uleiul in cratita,apoi pe rand fasole cu celelalte legume substrat,intre ele verdeturi,o presari cu sare si pui paharul cu apa,il fierbi la foc mic,daca este caz mai pui apa,sa nu se prinda.la final dupa ce a fiert si l-ai luat de pe foc,adaugi smantana dupa gust.se poate consuma si rece,si in sine si cu garnitura,depinde de gust si obicei.Pofta buna!
  •  
    • 2 mesaje
    13 Iul 2007, 20:11
    1 1
    Avand in vedere ca e cald eu ti-as sugera niste cartofi prajiti, un ou ochi si o salata de varza sau de rosii.
  •  
    • 0 mesaje
    14 Iul 2007, 07:10
    2 2
    icre daca ai