Cum se prepara tocanita de porc cu ciuperci
-
1 1Cum se prepara tocanita de porc cu ciuperci
-
ptr tocanita, cam 600 gr pulpa de porc, o legatura patrunjel 1 ceapa medie 1 ardei gras verde 1/2ligurita ghimbir [praf] sare ,piper 9dupa prefernita0 ptr: garnitura 500 gr. ciuperci pleurotus 1 lingura curry 1 ardei gras rosu 2 morcovi medii 1 catel usturoi 2 cepe verzi carenea se taie fasii , se caleste ceapa taiat marunt,se adauga carnea si ardeiul se lasa mai departe sa se prajeasca pina prind un pic de culoare se condimentaza cu ghimbirul ,sare si piper se adauga apa si se lasa la foc mic pina se inmoaie carnea ,aproape de final se adauga patrunjel si 2 linguri de smintina se cales morcovii taiati betigatse ,apoi ardeii taiati la fel si ciupercile tot fasii se lasa sa se caleasca , se pune ghimbirul si se condimentaeaza ochiometric'' sau dupa gust se lasa sa fiarba din apa lasata de ciperci pina scade de tot,daca nu s-au iinmuiat se mai aduga 200ml apa,la final se pune usturoiul taiat felii si gata ! sau intra pe google si da-i search la tocanita de porc si o sa gasesti foarte multe retete!
-
Eu iti spun cum o pregatesc eu si poti face tocanita nu numai cu carne de porc, si cu vita sau pasare. Cam 1/2 kg carne se spala si se taie bucati destul de mici si se pun intr-o cratita cu ulei. se caleste putin carnea si se curata si se toaca 2 cepe mai bune ca marime. Se calesc impreuna cu carnea dupa care se mai adauga putin cate putin apa. Mancarea iese mai buna daca se pregateste la foc mic/mediu decat rapid. Se curata cipercile (de cultura banuiesc) proaspete si se tin in apa cu sare si otet ca sa nu schimbe culoarea. ciuperci cam tot 500 g , ele scad foarte mult. Cam cand carnea este aproape facuta (fiarta, patrunsa) de taie ciupercile felii, nu prea subtiri ca ele scad mult si se fierb cu carnea. Si ciupercile lasa apa, dar ai grija sa fie acoperite de zeama. se adauga o lingura buna de pasta de rosii subtiata cu apa la sos. Se "drege" cu sare si piper macinat dupa gust. La tocanita merge bine cimbrul dar si salvia pe care daca nu o ai in gradina ta, o poti cumpara de la hypermarket-uri (Metro, selgros). aceasta planta da un gust foarte bun tocanitei dar si fripturii la cuptor. Tocanita este gata cand uleiul se ridica deasupra, sau mai bine zis , carnea este fiarta. Pofta buna!
-
chiar acum am terminat-o de preparat.2 caserole de ciuperci taiate feliute,o bucatica de muschi de porc taiata cubulete se pun la prajit in ulei,putin unt si apa.separat am prajit ceapa ,am adaugat pasta de tomate.cand ciupercile impreuna cu carnea au fost gata prajite am pus ceapa ,piper,secretul gustului si verdeata.pofta buna