frica de a conduce

  •  
    mev
    • 31 mesaje
    26 Iul 2007, 16:06
    1 1
    frica de a conduce
  •  
    • 0 mesaje
    26 Iul 2007, 16:23
    1 0
    incepe prin a iesi seara cand strazile sunt mai putin aglomerate pt. a prinde curaj..nu lasa frica sa te stapaneasca..daca nu conduci acum si lasi sa treaca o perioada iti va fi tot mai greu.
  •  
    • 41 mesaje
    26 Iul 2007, 16:23
    4 2
    cunosc sentimentul dar cred ca practica te va ajuta,asa ca incearca sa conduci putin cite putin,pina prinzi gustul cum se spune daca nu reusesti sa nu ti mai fie frica renunta,dar cred ca e o prostie sa renunti ,incearca sa ai incredere in tine ca ceva de condus stii ca doar ai luat examenul nu?masina in ziua de azi este o necesitate nu un lux ,de ce sa te privezi de un lucru bun?
  •  
    • 58 mesaje
    26 Iul 2007, 16:55
    2 0
    Draga Mev,asa cum ti-a spus si Kevinica masina in ziua de azi nu mai este un lux,ci un rau necesar.Trebuie sa te urci la volan ,eventual insotita de cineva cu mai multa experienta(dar nu cineva cicalitor ca mai tare te inhiba) si sa faci eventual un drum mai lungut in afara orasului pentru a te putea obisnui cu masina si a-ti readuce aminte tot ceea ce ai invatat la scoala.Trebuie sa-ti invingi frica si sa nu te gandesti ca vei comite greseli sau ca nu te vei descurca pentru ca nu va fi asa,sunt convinsa.Nu te intimida de traficul aglomerat,nu baga in seama soferii nervosi care nu vor avea loc de tine ca esti incepatoare(te sfatuiesc sa-ti pui in geam semnul incepatorului pt. ca de multe ori te ajuta in trafic acest lucru),nu calca prea tare acceleratia daca simti ca nu esti pregatita pentru asta,concentreaza-te si vei vedea ca totul decurge de la sine daca stii sa-ti stapanesti emotiile(in fond acestea le-ai eliminat de la examen ,asa ca nu mai are rost sa vorbim despre emotii).Important este sa iti si placa sa conduci.Fii curajoasa,o femeie puternica si ambitioasa poate realiza orice isi propune,chiar sa conduca mai bine decat un barbat.Iti doresc plimbare placuta si lipsita de evenimente!
  •  
    • 366 mesaje
    26 Iul 2007, 17:06
    0 1
    FII CALMA.nu toata lumease acomodeaza la fel,ai carnet pe care "nu s-a uscat stampila"ai nevoie de timp,ca sa te obisnuiesti.Totusi urca la volan atunci cand nu este aglomeratie sau cauta locuri linistite si cu insotitor ,condu de a dragul de a conduce,fara sa fii stresata.incet incet frica v-a dispare.fa-ti autosugestie,"stiu conduce ,nu mi-e frica"si cu un pic de ambitie si sustinere,vei avea rezultate.iti doresc conducere fara accidente
  •  
    • 24 mesaje
    26 Iul 2007, 18:03
    1 1
    ca sa conduci trebuie sa ai buna vointa si fara frica,stii ca in trafic se pot intampla multe ,te poti bloca sau te clacsoneaza altii si tu te pierzi nu mai stii ce sa faci,stii ce am facut eu ,bine dar langa mine tot timpu era sotul in dreapta si mergeam fara nici o treaba din contra chiar il ascultam si naveam treaba....incearca noaptea sa mergi pe strazile libere ca sa te obisnuiesti....
  •  
    • 15 mesaje
    26 Iul 2007, 18:32
    0 0
    Pai cred si eu sa-ti fie frica,mai ales daca esti din Bucuresti, unde traficul este infernal.eu una cred ca daca te-ai apucat de scoala de soferi,si ai luat si carnetul,o mare parte din teama a trecut, acum probabil iti este frica de faptul ca esti singura la volan iar instructorul nu mai este in stanga sa te ajute.Incearca sa iei un prieten sofer langa tine, de cateva ori, pana mai prinzi putin curaj.Si apoi va fi altceva.De-abia astept si eu sa iau carnetul..
  •  
    • 35 mesaje
    26 Iul 2007, 19:07
    0 0
    te inteleg si eu am aceasta frik...si de aceea am zis k nu o sa fac niciodata scoala de soferi.. :D
  •  
    • 4 mesaje
    26 Iul 2007, 21:45
    5 0
    Buna. Ai sa invingi singura aceasta frica.Daca vei fi nevoita sa urci la volan ai sa vezi ca totul merge de la sine. Te sfatuiesc sa mergi la inceput cu cineva langa tine, in zone si la ore mai putin aglomerate, apoi vei vedea ca te descurci si singura.Bineinteles sa ai semnul de incepator, sa mergi mai incet, asta nu inseamna sa mergi cu 30 km/h, pe banda intai,iar in cazul in care crezi ca esti in impas puneti avariile. Eu am mers o perioada alaturi de o prietena de a mea care trebuia sa invete sa conduca deoarece ii murise sotul si avea 2 copii pe care trebuia sa i aduca la scoala de la 10 km. Acum se descurca bine, merge si pe distante mai lungi. Ai incredere in puterea ta si nu te lasa. Sa ai parte numai de bine.
  •  
    • 12 mesaje
    27 Iul 2007, 01:44
    4 0
    nu are de ce sa-ti fie frica.incearca pt inceput sa mergi in locuri unde nu este mult trafic pana te mai acomodezi.curaj nimeni nu s-a nascut invatat
  •  
    • 95 mesaje
    27 Iul 2007, 02:21
    0 0
    doamne..ma regasesc intru totul in ce spui:) asa eram si eu la inceput, adica acum 2 ani cand mi-am luat carnetul. frica de condus nu pot sa zic ca aveam, insa nu vroiam sa conduc fiind singura in masina. cu timpul insa mi-a trecut si fiind nevoita sa conduc, am inceput sa ies singura si m-am obisnuit. acum chiar ma simt mai bina singura in masina decat cu cineva. in cazul tau eu te-as sfatui sa iesi cu cineva in weekenduri pe la ore in care nu circula lumea:de ex, dimineata pana in 11 sau daca e cald afara dai drumul la aer conditionat in masina si faci o plimbarica etc. trebuie sa te obisnuiesti ca doar d-aia ai carnet si masina- ca sa le folosesti. o sa vezi ca o sa capeti incredere in tine si nu o sa mai ai probleme. nu iesi deocamdata pe intuneric pana nu stapanesti destul de bina masina si nu iesi inca in aglomeratie ca risti sa primesti "urari de bine" de la ceilalti soferi nervosi. stiu ca inca nu e cazul, dar ewvita si ambuteiajele cand ploua ca atunci de pobicei nu merg nici semafoarele (cel putin asa e in centrul bucurestiului). in rest, multa bafta si sunt sigura ca in curand te vei descurca f bine:)
  •  
    • 208 mesaje
    27 Iul 2007, 11:24
    0 1
    Mev draga,te rog sa ai putina vointa si mult curaj,sa-ti invingi teama!Daca ai avut ambitia sa faci si sa termini scoala,nu vad de ce tocmai acum te"desumfli"!Si eu dupa ce am terminat cu examenele si am aflat ca am luat carnetul,eram mai mult speriata decat fericita si ma gandeam cum o sa conduc eu fara instructor,daca o sa fiu in stare,daca...daca...Primul drum prin oras l-am facut singura,fara sotul.Mi-am zis ca mai bine sa fiu singura si linistita decat sa ma "frece"cu nu asa ,fa asa...Sincera sa fiu si acum inainte de a pleca undeva,am emotii cand ma gandesc,dar dupa ce am pornit masina,trec toate.Nu trebuie sa-i bagi in seama pe cei ce te vor claxona(vor fi destui care sa te intimideze)fii atenta,condu linistita si fii cu ochii in patru la tot ,pe parcurs ti se vor imbunatati toate reflexele si reactiile de care ai nevoie!! Drum bun si asteptam vesti imbucuratoare de la tine ca ai invins teama si ai intrat in randul soferitelor!!!Curaj!!Si la muuulti km cu sanatate si noroc!!
  •  
    • 2 mesaje
    27 Iul 2007, 12:39
    0 0
    nu trebuie sa teurci cu frica la volan si cu acest gand, mergi spre seara can este mai liber si ea cu tine pe cineva care te incurajeaza si este calm, nu o persoana care sa te agite si mai rau, pentru ca tu oricum esti crispata la gandul sa nu se intample ceva rau, sotul meu i-mi spune mereu de cate ori ma urc la volan ca masina merge singura si ca trebuie sa fi relaxat atunci cand te urci la volan sa conduci si are dreptate, sa nu teintereseze ce spune cel din spate sau ca te mai injura ca asa sunt cei care au uitat ca au fost si ei incepatori, multa bafta!
  •  
    • 2 mesaje
    28 Iul 2007, 00:08
    2 0
    Si eu dau de carnet in toamna si ma cuprins o teama cand ma gandeam eu la volan...cred ca este o chestie de obisnuinta; cu timpul va disparea teama
  •  
    • 7 mesaje
    29 Iul 2007, 03:07
    2 2
    In primul rand, felicitari, Mev si sa-l stapanesti sanatoasa! Daca vrei, cu adevarat si iti place sa conduci, vei invinge teama...nici un sfat nu-ti va alunga, ca prin farmec frica de volan si de trafic.Sti zicala aceea, romaneasca "pofta vine mancand"? E...asa si la tine...daca nu iesi in trafic, daca nu te confrunti cu frumusetile si rigorile sofatului, vei ramane pe fotoliu, gandindu-te cat iti este de frica.Hai, sus , in masina, pe scaunul soferului si...la drum! Incet, incet, nu vei mai merge pe jos nici pana la magazinul de vis-a vis...Drum bun, fara evenimente rutiere!