Anticonceptionalele

  •  
    • 22 mesaje
    7 Iul 2014, 12:32
    0 0
    Anticonceptionalele
  •  
    • 5609 mesaje
    7 Iul 2014, 15:48
    3 0
    Anticonceptionalele se iau intotdeauna din prima zi a ciclului menstrual, zilnic la aceeasi ora, una dupa alta asa cum arata pe folie (doar in ordinea aia numerotata) pentru ca ele contin o substanta activa care isi cresc concentratia, odata cu trecerea zilelelor, suprimand ovulatia. Anticonceptionalele NU au nici un efect daca sunt luate dupa un contract neprotejat! Menirea lor este sa suprime ovulatia, nu sa omoare embrionul deja fecundat. Pentru asta, exista pastila de a doua zi Escapelle! Anticonceptionalele functioneaza si te protejeaza abia dupa 10 zile consecutive de luat. Anticonceptionalele se iau doar la sfatul medicului in urma unui consult si a unor analize hormonale, prescriindu-ti ceva potrivit corpului tau. Daca pastilele nu se potrivesc corpului tau, apar reactii adverse, de la dureri de cap, stari de voma si de rau, la cresterea in greutate, noduli la sani, samd. De aceea este indicat ca ele sa fie prescrise doar d eun medic de specialitate si doar in urma unor analize medicale.
  •  
    • 0 mesaje
    8 Iul 2014, 23:31
    1 0
    Nu e bine sa iei pastile dupa ureche...cel.mai bine este un consult ginecologic,acela iti prescrie antibb speciale ptr tine in functie de analize etc. Si el iti poate spune cum sa le iei si ce riscuri sunt.
  •  
    • 124 mesaje
    12 Iul 2014, 01:56
    1 0
    "De obicei, ar trebui sa incepeti sa utilizati prima pilula, in prima zi a perioadei menstruale. Pilulele anticonceptionale sunt disponibile in folii care contin 21 sau 28 de comprimate. In functie de numarul acestora, se va face o pauza de 7 zile (in cazul in care folia are 21 de comprimate) sau se va continua administrarea fara intrerupere a anticonceptionalelor orale (in cazul in care folia are 28 de comprimate). Nu uitati de protectia suplimentara in primele 7 zile dupa incheierea menstruatiei sau pana la terminarea primei folii de medicamente, altfel puteti ramane insarcinata." "Dezavantajele anticoncepţionalelor: 1. Greaţă, vomă; 2. Cefalee; 3. Tensiune şi dureri mamare; 4. Creştere în greutate în special pe parcursul primelor cicluri de administrare; 5. Sângerare în cantitate redusă pe parcursul administrării, în special la primele cicluri de administrare sau în cazul administrării neregulate; 6. Uneori după întreruperea administrării pot exista perioade de amenoree (amenoree postpilulă); 7. Unele femei acuză scăderea libidoului; 8. Nu oferă protecţie împotriva bolilor cu transmisie sexuală; 9. Pot apărea complicaţii: hipertensiune arterială, tromboembolism venos, accidentul vascular cerebral, infarctul miocardic. De această metodă beneficiază majoritatea femeilor sănătoase de vârstă reproductivă. Se prescriu în urma unei consultaţii, anamneze atente şi uneori sunt necesare investigaţii paraclinice. Este important de ştiut că în perioada administrării de pilule contraceptive, sunt necesare controale regulate şi investigaţii, inclusiv analize de sânge. Atenţie! Nu trebuie luate decât după consult de specialitate, nicidecum la sfatul unei prietene, la sfatul farmacistului, în funcţie de părerile de pe internet deoarece implică riscuri şi pot determina complicaţiile menţionate anterior"
  •  
    • 3 mesaje
    14 Iul 2014, 22:04
    1 0
    Depinde ce anticonceptionale folosesti. Eu folosesc de 3 ani Marvelon si le iau dupa menstruatie, in a 8a zi. Daca ai avut contact sexual neprotejat, fa-ti un test de sarcina pentru siguranta ta. Este bine sa mergi la un ginecolog inainte sa te apuci sa iei anticonceptionalele de capul tau.