CE MA SFATUITI SA FAC??SA-L MUT OARE LA O ALTA CLASA?

  •  
    • 31 mesaje
    8 Nov 2007, 15:07
    0 0
    CE MA SFATUITI SA FAC??SA-L MUT OARE LA O ALTA CLASA?
  •  
    • 24 mesaje
    8 Nov 2007, 15:30
    1 0
    Eu l-as muta nici n-as mai sta pe ganduri,daca nu as face reclamatii,o ivatatoare trebuie sa fie calma si chiar fff calma cu copii,
  •  
    • 1 mesaje
    8 Nov 2007, 15:51
    1 1
    Eu zic sa il mutzi in alta clasa....unde sa fie o invatzatoare care sa stie sa se comporte cu elevii....astfel de comportamente nu sunt permise la un cadru didactic! Si mama a predat si se intzelegea cu totzi elevii....intereseaza-te la care clasa este o invatzatoare care sa stie sa se comporte si muta-tzi copilul,pt ca el are nevoie de incurajari,de sprijin..daca nu iei atitudine cat mai repede s-ar putea ca el sa se inchida in el,sa devina retras! Numai bine!
  •  
    • 3 mesaje
    8 Nov 2007, 16:01
    1 0
    aici este vorba ca nu-i place de baiatul tau...si orice ar face si cat efort ar depune baiatul cat si tu ..nu aveti cum sa intrati in gratiile ei...asa ca sfatul meu este sa-l muti,sa nu inceapa baiatul sa zica ca nu mai vrea la scoala...e pacat ca profesori din ziua de astazi nu atrag si nu fac nimic , pentru copii, sa vina cu drag la scoala fara a fi timorati.
  •  
    • 312 mesaje
    8 Nov 2007, 16:15
    3 0
    Mie mi se pare cea mai frustrata femeie din oras, asa ca... Cea mai buna profesional? Daca tu crezi ca puiul tau mai vede, mai aude sau mai invata ceva de frica ei... Eu l-as muta maine, sa-l vad ca-i place, ca poate comunica cu dascalul lui, ca e apreciat si infloreste, ca de asta au nevoie copiii! Atentia si linistea SE CASTIGA de catre cel de la catedra!
  •  
    • 0 mesaje
    8 Nov 2007, 16:19
    2 0
    Foarte interesant ce spui. Ceilalti parinti ce spun? Ceilalti copii scriu toti frumos, nu se foiesc in banca, ma cam indoiesc. Totusi cred ca ar trebui sa mai faci investigatii si sa vorbesti direct cu invatatoarea, s-ar putea ca si adevarul sa fie la mijloc. Trebuie sa-i gasesti punctul slab. Poate si copilul face ceva si nu spune. Faptul ca are rezultate bune ca invatatoare inseamna si mult si putin. Mai incearca, oricum daca-l muti , se poate face doar la sfarsit de semestru daca vrea directorul, fiind prima clasa. De fapt mutarile se fac numai la sfarsit de an . trebuie studiat si regulamentul scolii. Mai ai putina rabdare si incearca sa stai cu copilul si sa nu-l descurajezi. Clasa I e grea si pentru copiii, si pentru parinti si pentru invatatori.
  •  
    8 Nov 2007, 16:22
    2 0
    De abuz emotional a auzit invatatoarea ta??? Fa-i o plangere la directorul scolii! Nu are dreptul sa se poarte asa cu nici un copil; chiar daca e considerata cea mai buna asta nu-i da dreptul sa-ti abuzeze copilul. Ea trebuie sa fie un bun dascal si sa stie sa-i potoleasca in clasa, doar nu te vei duce tu sa faci liniste! Are tupeu, nu gluma! Daca nu intelege, muta copilul la alta clasa (eu am facut asa la gradinita, am mutat-o la alta grupa). In privinta scrisului, fiecare scrie cum poate, sunt fete care scriu urat, dar baieti.... Daca ea continua cu acest comportament ar fi bine sa-i recomanzi o vizita la psiholog, e clar ca are nevoie de unul...
  •  
    • 366 mesaje
    8 Nov 2007, 17:02
    1 0
    PROBLEMA DIFICILA.DACA MERGI LA DIRECTOR SA TRAGA ATENTIE INVATATOAREI TOT COPILUL TRAGE.DECI AR TREBUI SA MERGI SA MOTIVEZI SI SA CERI SA-L MUTE IN ALTA CLASA DIRECT.NU INTOTDEAUNA CEI BUNI SANT "MAI BUNI"NICI FIUL MEU NUSCRIE FRUMOS,SI NICI NU PREA VREA,DAR NU AM PROBLEME CU INVATATOAREA.SUCCES IN REZOLVARE,SI SPRIJIN PSIHIC /COPILULUI.
  •  
    • 615 mesaje
    8 Nov 2007, 17:23
    7 0
    Eu iti raspund la aceasta intrebare din punctul de vedere al unei foste invatatoare.E adevarat ca eram abia iesita de pe bancile liceului si urmam o facultate la zi,dar,totusi,am trait, alaturi de copiii pe care i-am invatat de la primele litere,pana la cele mai complicate pb de matematica de clasa a IV-a,cele mai frumoase si emotionante momente.I-am facut prietenii mei(nu mi-a fost greu tinand cont de diferenta mica de varsta:ei 7-8 anisori eu abia 19).Banuiesc ca,fiind cea mai buna invatatoare din oras,probabil este si destul de in varsta,cu rabdarea destul de tocita,dar asta nu inseamna ca trebuie sa se comporte asa cu copiii.Baiatul tau,fiind inteligent,este posibil sa se manifeste agitat deoarece se plictiseste.Fara a fi impertinenta,propune-i invatatoarei sa-i dea activitati in plus,dupa ce,bineinteles le rezolva pe cele date intregii clase.In legatura cu scrisul urat,nu este apanajul copiluli slab pregatit(daca este cotrect ceea ce scrie),ci mai degraba al copilului al carui creier functioneaza "inaintea mainii"(asa imi placea mie sa spun).Scrisul acesta se va remedia mai mult cu ajutorul tau ca parinte decat cu al ei ca invatatoare cu 30 de copii intr-o clasa.Te-ai intrebat de ce crezi ca "te minte"copilul ca nu a tipat la el?De ce te minte?Nu cumva ai tu pretentii prea mari de la el si el simte ca te-ar dezamagi,daca ar spune altceva?Sau poate chiar nu tipa la el!Cum ti-ai dat seama ca copilul e timorat?Inainte sa faci orice mutare care ar fi cu doua taisuri(e posibil ca micutul sa-si fi facut prieteni in clasa aceea,sa se simta bine),vorbeste cu invatatoarea avand si aceste informatii date de mine si de celelalte fete.Ca parinte,intotdeauna inclini sa judeci numai din punctul tau de vedere,dar gandeste-te bine la ceea ce ai de gand sa faci.
  •  
    • 1 mesaje
    8 Nov 2007, 18:13
    2 0
    Eu as muta copilul.Sa nu ajunga sa nu-i mai placa la scoala.Si eu am patit asa cu copilul cel mare si nu l-am mutat.Si-mi pare rau.Ca astia mici nu mai procedez asa.
  •  
    • 6 mesaje
    8 Nov 2007, 19:14
    3 0
    Din experienta mea iti spun ca adevarul e la mijloc...E clar ca felul de a se comporta al invatatoarei lasa de dorit la capitolul psihopedagogie,dar probabil si copilul tau este neastamparat.Insa nu asa se rezolva lucrurile,cu tipete si amenintari.Nu constrangere,ci convingere...Muta copilul intr-o clasa in care invatatoarea este mai apropiata de elevi. Eu una il am elev pe nepotul meu pe care l-am crescut, dar,desi este un copil foarte inteligent este si extrem de neastamparat...Cel mai neastamparat din clasa,el da tonul celorlalti!Am observat insa ca in cazul lui,si in cazul altor copii,e mult mai bine sa explici de ce exista anumite reguli,anumite limite,nu sa impui.E vorba de copii,de personalitati distincte,nu de un tot care poate fi modelat dupa bunul-plac!Trebuie sa se plieze dascalul pe temperamentul copilului,nu invers!Repet:muta-l intr.o alta clasa!
  •  
    • 123 mesaje
    8 Nov 2007, 19:20
    1 1
    Nu mai ai ce sa faci; trebuie sa-l muti! Invatatoatea inseamna a 2-a mama pentru un copil! Daca nu stie sa se poarte si este nevrotica ce mai cauta la scoala? Sau isi varsa nervii din cauza problemelor de acasa pe saracutii? Asa ecva nu este posibil. Bineinteles ca este mai usor sa tipi si sa ameninti daca la altele nu te duce capul. Probabil doreste anumite cadouri de la tine si din cauza aceasta il tot pune sa o suni, il cearta...Ar trebui sa mergi la director si sa-i faci intr-adevar un cadou de toate zilele!
  •  
    • 0 mesaje
    8 Nov 2007, 21:11
    1 0
    Eu l-as muta la o alta clasa sau alta scoala pentru ca daca il tii acolo poate avea influenta asupra viitorului copilului. asa am avut eu diriginta din generala care nu era multumita de mine de nici un fel si din cauza asta am fost timorata toata viata la scoala, mi-a fost teama sa dau raspunsuri la lectii chiar daca erau corecte sau gresite si am fost tot timpul tacuta. Dar daca copilul are o profesoara mai intelegatoare care stie sa explice si sa-i faca sa sta cuminti de buna voie si nu cu cearta, reprosuri sau amenintari acest lucru o sa fie bun si pentru el. O asemenea invatatoare nu poate fi buna, un copil invata si de vorba buna nu numai cu bataie si amenintari asa ca te sfatuiesc sa-l muti inainte sa fie prea tarziu si sa inceapa sa minta si sa iti ascunda lucruri. Si trebuie sa il suporti si sa-l faci sa inteleaga ca poate gasi un ajutor in tine si trebuie sa-ti spuna ce se intampla.
  •  
    • 7 mesaje
    9 Nov 2007, 11:57
    2 0
    Poate fi profesional, cea mai buna, dar, daca nu are comportament si experienta pedagogica,nu este clasata ca fiind cea mai buna. Un copil, invata mult mai mult de la o invatatoare cu simt pedagogic si prinde dragoste de materii. Faptul ca tipa si iti bruscheaza copilul, este o fapta destul de grava si, pentru asta te-as sfatui, inainte de toate sa-ti muti copilul.Indraznesc sa-ti dau acest sfat, pentru ca, am avut probleme similare cu baiatul meu, in clasa a doua si, imediat rezolvata mutarea(dar aici am mutat profesorul de la clasa respectiva, profesor de engleza, fafa nici pic de pedagogie...), fiul meu, a prins drag de materie si totul a decurs normal. Pentru copiii nostri, care sunt bombardati cu o multitudine de informatii noi, este necesar un mediu prietenos, dar autoritar, nu tipete si smucituri. Iti doresc mult succes, orice ai hotara sa faci!
  •  
    • 10 mesaje
    10 Nov 2007, 01:14
    0 1
    Buna! Eu practic nu sunt o imaptimia a face copii sau inca sa-mi doresc unu dar am o nepotica care vine din partea surorii mele mai mari ..vreau sa-ti spun ca eu sunt in stare sa fac imposibilul pentru copilu asta mai ales daca indrazneste cineva sa o smucesca !! Pai ii sparg capu cu ceva...nu permit nici macar sora mea sa ridice glasu la ea da sa o mai si smuceasca cineva?? si cineva care ar trebui sa o invete nu ca un cadru didactic pentru asta e pus acolo.Muta copilu si vb si cu celelante mamici si tatici care au copii in clasa cu copilul tau si poate se ajunge sa scapam de astfel de oameni care nu stiu a se controla mai ales la nivelui unui copil ce il are ca responsabilitate.pop
  •  
    • 385 mesaje
    10 Nov 2007, 14:00
    0 1
    Nu am toate datele ca sa-ti pot da sfaturi pertinente. Dar totusi, daca o invatatoare te suna acasa, trebuie sa iei legatura cu ea. Cat mai des. Eu asa am facut. Primul scria urat , era destept,(si este) dar era neastamparat, al doilea scria frumos, era cuminte ascultator, dar nu vroia sa-si faca temele. Si au fost la aceeasi invatatoare. In fiecare caz am fost chemata la scoala din diverse motive. Si ma duceam sa vad ce se intampla. Dumneaei imi spune ca aplica pentru fiecare copil o tactica diferita pentru linistire si pentru a pastra linistea in clasa. Si totodata pentru a-si putea tine orele. Dar fara batai, sau palme. Am avut si norocul ca, in clasa lor sa fie si veini de bloc, si asa puteam discuta cu parintii despre problema copiilor nostri. Si apoi se faceau sedinte cu parintii, mai ales in cl.I de doua ori pe luna. Discutia cu copilul si cu D-na invatatoare ar fi de folos, dar fata in fata si cu directorul sau psihologul scolii. Succes!
  •  
    • 0 mesaje
    11 Nov 2007, 16:20
    0 0
    Mai bine muta-l ... asa vei scapa si tu ea si nu te va mai deranja....din toate aceste motive..si el la fel... Invatatoarea probabil nu isi da seama ca terorizeaza un copil!