buna seara.sunt miha.as dori si eu sa ma ajute cineva.pe scurt..

  •  
    • 0 mesaje
    9 Nov 2013, 21:10
    0 0
    buna seara.sunt miha.as dori si eu sa ma ajute cineva.pe scurt.. "m am maritat..am stat la mine 1 an jum..
  •  
    • 6 mesaje
    9 Nov 2013, 22:25
    3 1
    De asta trebuie sa te casatoresti dupa ce ai o situatie cat de cat, sa aveti amandoi servici ca sa va puteti intretine singuri, daca stati cu parintii nu puteti avea pretentii. Ei va intretin - trebuie sa ascultati regulile lor. Cand o sa fiti la casa voastra o sa va faceti singuri regulile, pana atunci sunteti la cheremul lor. Si nu procedezi corect - in momentul in care te-ai casatorit primul si cel mai important e sotul (respectiv sotia). Nu exista ca eu stau cu mama si il las pe el sa plece, daca te-a chemat trebuia sa mergi cu el, asa e corect. E bine ca esti recunoscatoare perintilor tai, dar daca te-ai casatorit cuvantul mai important il are barbatul tau, nu mami sau tati.
  •  
    • 23 mesaje
    9 Nov 2013, 22:29
    0 0
    intr-adevar e o situatie delicata!e foarte urat cand ambii parteneri sunt prea atasati de parintii lor sau influentati de acestia.e normal ca atunci cand doua persoane se casatoresc sa locuiasca singure,in propria lor locuinta,in intimitatea lor pt a-si consuma mariajul si apoi in functie de timpul pe care il au,caci se pot confrunta si ei cu probleme(serviciul,copii,casa),sa isi viziteze parintii si sa aibe grija de ei...situatia e nasoala pt ca nici unul dintre voi nu vrea sa isi abandoneze parintii ,nici caminul unde au crescut...si atunci ce e de facut?uite asa apar certurile,neintelegerile,unul dintre parteneri sta rau deoarece nu ii place unde locuieste si tot asa ....toate aceste lucruri pot aduge la distrugerea casniciei...asa ca ar trebui sa va opriti nitel si sa trageti o linie,sa adunati toate problemele si sa ajungeti la o concluzie daca intr-adevar doriti ca mariajul vostru sa fie unul reusit si linitit...nu v-ati gandit sa va mutati impreuna,sa va cumparati un apartement impreuna si apoi sa va petreceti fiecare dintre voi un pic din timpul liber la parinti??sau in caz ca nu va permiteti o locuinta a voastra incercati sa vb intre ei si sa faceti cateva zile la ai tai,si cateva zile la ai lui....in primul rand cred ca doua persoane in momentul in care decid sa-si petreaca viata impreuna ar trebui sa se desprinda de parinti,sa-si traiasca viata "departe" de ei si parintii nu cred ca ar trebui sa intervina in problemele sau certurile unui cuplu!!este imposibil!!vb si cu parintii tai astfel incat sa rezolvi acest aspect...stiu ca ii iubesti mult si ai respect pt ei,dar continuand asa vei ajunge sa fi fortata sa alegi:ori parintii,ori sotul???si nu cred ca iti va placea sa faci aceasta alegere!!bafta...
  •  
    • 5609 mesaje
    10 Nov 2013, 03:13
    2 1
    Miha draga, conform Legii Casatoriei si a Legii Bisericesti, familia ta este sotul si copii tai in primul rand, si apoi parintii, socrii etc.! Esti total gresita daca tu gandesti ca in casatroia asta trebuie sa nu-ti parasesti parintii! Pornind de la o asa judecata nu vei fi fericita niciodata! Daca cumva ai avut casatorie religioasa adu-ti aminte ce a spus preotul la propria ta cununie "...si lasa pe parintii sai si se uneste cu femeia sa/barbatul sau...si au casnicie impreuna..." Ia aminte, parinti nu au ce cauta in casnicia ta! Trezeste-te la realitate femeie, mutati-va cu chirie cat de greu v-ar fii si nu mai stati pe spinarea parintilor! Ca nici un barbat nu va accepta sa se insoare cu tine si parintii tai, asa ceva nu-i nici legal. Ce te tot iti implici parintii in casnicia ta, tu nu vezi ca ei nu au ce sa mai cauta in viata ta de cuplu, deciziile le iei tu cu barbatul tau, niciodata cu mama si tata! Gata, esti maritata, scoate capul din traista si vezi-ti de casnicia ta, maturizeaza-te! Parintii tai NU au nevoie de tine, se au unul pe altul, ca de aceea s-au casatorit unul cu altul! Nu te mai lasa manipulata si infleuntata de mamitica...ce naiba, esti femeie in toata firea, tie chiar nu-ti este rusine?
  •  
    • 0 mesaje
    10 Nov 2013, 19:11
    1 0
    Ma bucur ca ai ajuns si tu sa stai la soacra ca sa vezi cum se simtea el cand maica-ta se tot baga in relatia voastra. Odata ce ai decis sa te mariti trebuie sa o lasi pe mami si sa-ti vezi de viata alaturi de sotul pe care ti l-ai ales. Pune-o pe maica-ta in banca ei daca nu vrei sa-ti pierzi sotul! Sa-si traiasca viata personala , nu pe a copiilor! E normal ca pe el sa-l deranjeze cand in viata voastra dicteaza maica-ta de parca voi n-ati fi in stare. De ce nu aveti posibilitatea sa stai fara parinti? Din munca voastra , daca va doriti suficient de tare, va puteti intretine si plati o camera cu chirie. Nici cu ai tai, nici cu ai lui. Pana cand sa stai cu parintii? Nu e sanatos sa aveti o astfel de viata. Nu crezi ca esti egoista cand vrei inapoi la mami?? La mami care s-a amestecat in relatia voastra si v-a despartit? Ce simti tu acum a simtit si el... Parintii tai s-or fi chinuit cu tine.....da...sa-ti distruga casnicia s-au chinuit. Ce nevoie au de tine? Sa-ti conduca viata? Sa te desparta de sot? Niciodata nu voi intelege parintii care au impresia ca au dreptul sa traiasca in locul copiilor!! Cum sa-l faci sa vrea? Fraier o fi daca se va intoarce in casa unei soacre dictatoare! Multi parinti s-au chinuit cu copiii, mici fiind! Asta nu le da dreptul ca acum, la maturitate, cand acei copii isi fac propria viata, parintii sa le-o calce in picioare. E firesc ca sotul tau sa se simta mai bine la maica-sa! E maica-sa!Asa cum si tu vrei la mami a ta. Parerea mea sincera e ca daca vrei sa mai fiti impreuna, amandoi sa renuntati la mamici, si sa traiti separat de parinti. Asa cum trebuie!
  •  
    • 8 mesaje
    13 Nov 2013, 01:11
    0 0
    Mai fata, ca sa impaci si capra si varza si lupul, eu spun sa va inchiriati un apartament singuri! In felul asta nu mai apar probleme, nu-i bine sa stai nici la mama si nici la soacra. Poate ar trebuii sa te maturizezi si sa intelegi ca nu te-ai maritat cu mama! Fa-ti copii tai si vezi-ti de barbatul si casa ta, si lasa parintii in pace, ca 1 vizita pe saptamana este deajuns.