carduri bancare !!!!!!!!

  •  
    • 0 mesaje
    10 Apr 2013, 19:00
    0 0
    carduri bancare !!!!!!!!
  •  
    • 6 mesaje
    10 Apr 2013, 19:48
    1 0
    Pai poti avea si una si alta mai nou. adica card de economii, pui banii intr-un cont la banca, acolo primesti o dobanda pt banuti si in acelasi timp poti avea un card atasat la acel cont ca sa poti scoate bani daca si cand ai nevoie chiar de la bancomat , fara a mai fi nevoie sa mergi la banca sa faci o cerere de retragere numerar. In mod normal intr-un cont la banca depui bani si-i tii acolo ca sa colectezi dobanda (sa faca pui :) ) , iar cardul il folosesti ca instrument de plata, in loc sa cari bani la tine platesti cu cardul, sau cand ai nevoie de cash ii scoti de acolo, numai ca acel card trebuie alimentat pe masura ce cheltuiesti , trebuie sa-l si incarci cu bani. si la card e implicat un cont , dar nu primesti si dobanda in mod normal. Decat daca faci cum am spus mai sus - card de economii , se gaseste la unele banci si atunci ai si un procent mic de dobanda, cu conditia sa ai mereu niste bani acolo pe card.
  •  
    • 0 mesaje
    10 Apr 2013, 22:44
    0 0
    Ca sa ai un card e musai sa ai cont. Dar ca sa ai cont, nu e obligatoriu sa ai card. Cum tu vrei card,iti alegi banca ,iti iei buletinul la tine, si mergi la ghiseu si soliciti deschiderea unui cont care sa aiba atasat si un card.
  •  
    • 5609 mesaje
    11 Apr 2013, 05:10
    1 2
    De fapt ai nevoie de amandoua: de cont bancar si de card bacnar, pentru ca nu functioneaza separat, dar functioneaza impreuna. Un CONT bancar este un "sertar" al bancii in care tu personal iti pui banii spre pastrare. Un CARD bancar este "cheita" care iti deschide sertarul de fiecare data cand intri in banca si vrei sa-ti scoti bani din "sertarul tau". Nu pierde cardul pentru ca nu poti accesa "sertarul" cu bantii tai. "Sertarul" cu economiile tale poate fi accesat "deschis" atat din interiorulul bancii, de catre angajatii bancii, cat si de la automatele cu bani care se gasesc prin oras si mall-uri. La automatul cu bani tu introduci cardul si scoti bani din contul tau, ca doar nu o sa-ti dea bani din alt cont, cumva exista un cod de securitate care le leaga intre ele, fiind capabil sa comunice cardul (adica cheita" numai cu contul tau bancar (adica numai cu "sertarasul" tau.