30 de ani,varsta maxima optima de a da nastere unui copil fara r

  •  
    • 108 mesaje
    12 Apr 2007, 11:40
    1 0
    30 de ani,varsta maxima optima de a da nastere unui copil fara riscuri majore de sindrom Down ?
  •  
    • 58 mesaje
    12 Apr 2007, 12:23
    3 0
    Sindromul Down este o boala genetica cromozomiala-trisomia 21-fatul afectat avand 3 cromozomi 21 in loc de 2.Intr-adevar varsta inaintata a mamei(peste 35 de ani) se considera a fi un factor favorizant,incidenta acestui sindrom crescand odata cu varsta femeii,dar in acelasi timp nu presupune obligativitate.Exista metode de testare:teste "screening"si echografie abdominala,varsta optima a sarcinii pt. aceste teste fiind intre 14-16 sapt. si daca prin aceste teste se arata un risc crescut pt.SD se indica efectuarea amniocentezei si a unui test care nu-mi amintesc exact denumirea,teste care vor duce la diagnosticarea SD. In privinta Rh-ului ti-am mai spus ca nu trebuie sa-ti faci probleme si nici in privinta varstei(gandeste-te ca eu am nascut la 34 de ani) daca medicul ginecolog stie ce are de facut.Asa cum ai sesizat si tu ca echilibrul psihic si optimismul viitoarei mame conteaza f. mult ca sarcina sa finalizeze in cele mai bune conditii.Iti doresc mult succes,multa incredere si foarte mult sprijin (mai ales asta)din partea partenerului tau care trebuie sa se implice la fel de mult ca si tine.Iar surorii tale ii doresc nastere usoara si un copil sanatos de care sa va bucurati cu totii.
  •  
    • 8 mesaje
    12 Apr 2007, 13:22
    2 0
    Importanta este sanatatea mamei atat fizica cat si psihica.Acea doctorita o sti ea ce o sti,dar experienta nu o lasa sa vada mai departe de ceea ce a invatat in scoala.Ideea este ca nu este atat de critica varsta asta.Daca o viitoare mamica nu este sanatoasa,poate avea si 25 de ani si riscul este acelasi. Asa ca fii linistita,si poate n-ar fi rau sa mai intrebi,asa in treacat,si alt medic. Mult succes si sanatate, Gia.
  •  
    • 37 mesaje
    12 Apr 2007, 14:07
    2 0
    Nu! A doua zi dupa ce am nascut, mi-a venit o colega de camera de 32 de ani (abia nascuse si ea), natural, mai usor decat mine care aveam 5 ani mai putin. Conteaza "constructia" mamei, sanatatea ei si mai ales dorinta de a avea un copil sanatos. Cand am aflat ca sunt insarcinata, mi-a fugit pamantul de sub picioare (desi din primul an de facultate imi doream unul) de frica. Am intrat in panica numai la gandul ca voi avea o burtica imensa, iar daca ma gandeam la momentul nasterii mi se facea rau pur si simplu.Din fericire, lucrurile au decurs bine (desi si noi avem incompatibilitate de grupa - pentru ca eu am O1 si el A2 si eu nu pot primi sange de la grupa lui), nu am avut probleme. La incompatibilitate Rh exista riscul ca fatul sa se nasca cu o anemie mai pronuntata. De ce sa te gandesti de acum cum va fi atunci? Se fac teste, exista specialisti care vor face totul pentru ca mama si copilul saa fie bine. Dar lucrul care mie mi sa parut esential si m-a ajutat mult a fost sa iau fiecare zi asa cum a venit. Si, am nascut natural, desi mi s-a recomandat cezariana, pentru ca de cezariana mi-a fost frica de moarte. Nastere usoara si surorii tale, iar tie... bafta, curaj si fruntea sus! Trebuie sa fie bine!
  •  
    • 28 mesaje
    12 Apr 2007, 14:31
    1 0
    30 de ani nu poate fi considerata virsta maxima optima pentru a da nastetere unui copil fara riscuri de Sindrom Down.Asa ca stai linistita !Nu trebuie sa gindesti ca sarcina ta va avea probleme.Porneste cu incredere ca totul va fi bine si asa va fi cu siguranta.Sint o gramada de analize si de teste care vor depista o eventualitate neregula cu sarcina ta.Stai linistita!
  •  
    • 3198 mesaje
    12 Apr 2007, 15:18
    0 0
    Sincer, eu as schimba medicul. Ce ma enerveaza chestiile astea... O fi corect din punct de vedere statistic, nu zic ba, insa sa te bata la cap tot timpul in privinta unui risc, caruia odata implinita o varsta nu i te mai poti impotrivi, mi se pare total neetic. Ce vrea, sa avortezi de frica? Parca sunteti in povestea cu drobul de sare...
  •  
    • 4487 mesaje
    12 Apr 2007, 17:06
    0 0
    Atunci cand am nascut eu, era o tipa cu mine in salon care avea 35 de ani si a nascut un copil sanatos din toate punctele de vedere. Fina mea a mai nascut un copil, al doilea la 35 de ani. A fost tot timpul sub observatie si a fost totul in ordine. Copilul este foarte sanatos. Daca stai si te gandesti tot timpul, ca ai o varsta inaintata, atunci nu vei reusi sa ai un copil sau vei fii tot timpul obsedata, daca acel copil va fii sanatos. NU este bine sa ai gandurile astea. In primul rand pentru tine, apoi pentru copil, atunci cand il vei avea. Si nu ai o varsta inaintata rau, ca sa te gandesti, daca.....stii povestea aia, cu drobul de sare. Daca va fii...., daca o sa aiba...daca, daca, daca. Acum sunt tot felul de analize, de ecografii, etc. Acum 8 ani nu erau toate chestiile astea. Asa ca nu aveam de unde sa stiu daca va fii sau nu sanatos copilul meu. Atunci cand vei ramane gravida, vei fii sub observatie si poti intreba medicul tot ce vrei, tot ceea ce te nedumereste. Poate am fost cam dura, dar....asta sunt eu.
  •  
    • 366 mesaje
    12 Apr 2007, 17:48
    0 1
    Stai linistita si nu manca tot ce se pune in farfuria ta!si eu as spune schimbarea ginecologului.sant "N"cazuri de nastere peste30de ani.iti spun din experienta-al 3-lea copil la 36 am nascut sinu s-au pus probleme de risc.la mine a fost alta din cauza cezarienii transversadin luna 7,din cauza ca am avut o crestere carnoasa in uter si nu mai avuse loc juniorul sa se intoarca si placenta pleviana.e sanatos tun ,s-au impus niste probleme ireae la iesire din spital,nu au fost riscuri.avea 4,15kg.si 56 cm.nu sta un minut linistit mai ales acum cu timp frumos toata ziua afara.sanatate credinta bebe frumos si sanatos cat mai repede.Dupa ce il ai iti dai seama ce ai pierdut pana acum!
  •  
    • 12 mesaje
    12 Apr 2007, 17:49
    0 1
    cred ca riscul de a da nastere unui copil bolnav exista intr-o oarecare masura la orice varsta, hai sa fim seriosi, nici statisticile astea nu sunt sfinte , exista o sansa de x% sa se intample nu stiu ce ... sunt foarte multe femei care nasc bine-merci copii pana la 40 de ani sau peste , important este sa fie facute toate analizele necesare la timp , nu stiu de ce doctorita asta este asa , poate lipsa de experinta isi spune cuvantul, eu zic ca pana la 35 de ani este o varsta foarte buna sa ai copii, chiar si peste , priviti in jur si veti vedea mamici de toate varstele, important este sa fie mamica sanatoasa si sa isi ingtrijeasca bine sarcina, iar daca este ceva in neregula analizele ii vor spune, asa ca nu va mai stresati inutil
  •  
    • 0 mesaje
    12 Apr 2007, 18:36
    0 0
    Nu stiu daca e musai sa iti schimbi doctorul, desi eu as inclina spre solutia aceasta. Gaseste-ti un doctor mai optimist, cu faima daca se poate, cu care sa fii compatibila si care sa te ajute sa dai viata unui copil cind esti tu pregatita pentru asta. Referitor la sindromul Down ti-au raspuns fetele si sint de acord cu ele.