CAT DE GRAV POATE DAUNA FUMATUL UNEI SARCINI? DACA NU FUMEZ MAI

  •  
    • 0 mesaje
    10 Apr 2007, 14:58
    3 2
    CAT DE GRAV POATE DAUNA FUMATUL UNEI SARCINI? DACA NU FUMEZ MAI MULT DE 4 TIGARI LIGHT PE ZI E FOARTE GRAV?
  •  
    • 4487 mesaje
    10 Apr 2007, 15:05
    2 0
    Camyhor, in mod normal, DA. Trebuie sa nu mai fumezi deloc. Chiar daca sunt light. Tot tutun se numeste. Ii face rau la bebe. :( Dar, asta este parerea mea. Acum, depinde de tine ce faci in continuare. Eu cand eram gravida si ma duceam la ai mei, care fumau si inca fumeaza, intotdeauna aeriseau casa. Si eu nu fumam si nici nu fumez.
  •  
    • 1 mesaje
    10 Apr 2007, 15:15
    1 0
    Daca pe o tigara scrie "Light" nu inseamna ca este mai putin nociva. Sunt fumator( de fapt am fost ) si stiu acest lucru pe plamanii mei. In alte tari a fost interzisa folosirea adjectivului de 'light' a fost interzisa prin lege pentru ca reprezenta un neadevar. sunt la fel de nocive ca si tigarile normale. Pe partea asta am raspuns. Pe partea cu sarcina stiu doar ca nu este bine de fumat in aceasta perioada. Macar cat duci sarcina incearca sa fii abstinenta.
  •  
    • 29 mesaje
    10 Apr 2007, 15:25
    2 0
    Am intalnit femei care,fumatoare fiind,in timpul sarcinii au incetat sa mai fumeze. Fa un efort si lasa-le de dragul copilului. Daca le-ai redus la 3-4 pe zi inseamna ca ai vointa si astfel poti mai mult.
  •  
    • 58 mesaje
    10 Apr 2007, 15:27
    2 0
    Indiferent ca sunt light sa stii ca tot nocive sunt si pentru tine si pentru bebelusul tau.E o chestie de vointa si de ambitie pana la urma si la tine chiar este o necesitate sa te lasi de fumat.Tutunul (chiar si cel pasiv)ii face rau bebelusului tau si nu cred ca vrei asta.Renunta la obiceiul asta acum cand ai o motivatie puternica si vei vedea mai tarziu ce bine o sa-ti fie.Eu m-am lasat de fumat cand am aflat ca sunt insarcinata,chiar din ziua respectiva,si uite ca au trecut 6 ani de atunci si nu regret nici o clipa aceasta decizie,ba chiar sunt mandra de asta.
  •  
    • 7 mesaje
    10 Apr 2007, 15:55
    2 1
    Indeosebi, in primele luni de sarcina, cand fatul este in formare este contraindicat fumatul. Bine ar fi sa poti renunta definitiv la el si atunci, vor fi doua batalii castigate: un copil sanatos si o mama sanatoasa si responsabila. Sa-ti traiasca!
  •  
    • 2831 mesaje
    10 Apr 2007, 15:58
    1 0
    Raspunsul e da. VA trebui sa renunti la fumat macar in perioada sarcinii si a alaptarii.
  •  
    • 0 mesaje
    10 Apr 2007, 16:55
    1 0
    Cat de grav? Copilul se poate naste cu malformatii! Am avut o vecina care a continuat sa fumeze in timpul sarcinii si a nascut prematur la 7 luni o fetita...diforma, care s-a luptat pt supravietuire, apoi crescand s-a transformat in "ciudata" blocului! Nu o sa-ti enumar aici toate malformatiile fizice, cred ca te-am speriat destul, desi nu asta a fost scopul, ci acela de a te avertiza cu privire la cat de daunator poate fi tutunul si alcoolul in timpul sarcinii! Apropo, in tarile europene, pe pachetul de tigari scrie simplu si scurt:"TUTUNUL UCIDE!"-nu stiai acest lucru? Edit later: Toate iti vrem binele! Repet: scopul nu este de a te speria, ci de a te avertiza cu privire la posibilele si viitoarele probleme, atat ale copilului, cat si ale tale.
  •  
    • 457 mesaje
    10 Apr 2007, 17:07
    4 0
    cunosc cazuri si cazuri. cumnata mea a fumat pe toata perioada sarcinii si a nascut un bebe perfect sanatos.
  •  
    • 108 mesaje
    10 Apr 2007, 17:13
    4 0
    Offf,cum ma faceti voi fetelor sa-mi pun sufletul pe masa!Cum am mai spus si la intrebarea cu piercingul,sunt f.sincera ,asa ca...Ajunsesem sa fumez 5 pachete pe zi!!!!!!!Nu glumesc deloc!Nu ma-ntrebati cand aveam timp de atatea!Am fumat cam 6 ani si,din prima zi cand am pus tigara in gura,(o mare,f.mare prostie)si pana in ziua cand am hotarat sa nu mai fumez,nu-mi aduc aminte de vreun moment in care sa fii simtit cu adevarat nevoia de tigara.Cred ca,dak piercingul n-a fost de fitze,eh,atunci tigara a fost.Ideea e ca,acum un an jum.am hotarat sa nu mai fumez si am reusit.E cea mai mare realizare ,in ceea ce ma priveste pana acum.Dar stii ce m-a determinat sa renunt la tutun?Tocmai dorinta de a nu face rau,in mod constient,viitorului meu copil.Iti jur ca doar acest gand m-a determinat sa renunt la tigari!Stii dupa cat timp incepe sa elimine organismul tutunul,nicotina?Dupa 6 luni,de-abia atunci incepe procesul de detoxifiere.Eu asa stiu.Si atunci, m-am gandit ca,deja e f.mare perioada de detoxifiere si ca,e timpul sa le las.N-as fuma in timpul sarcinii...Doamne fereste!
  •  
    • 2081 mesaje
    10 Apr 2007, 18:21
    4 0
    Daca fumezi 3-4 tigari light nu este foarte grav pentru sarcina - acesta era raspunsul pe care doreai sa-l auzi de la cat mai multe eve, recunoaste sincer... Din pacate, toate au fost la unison: nici macar o tigara in timpul sarcinii. Asta e, va trebui sa te lasi...macar de dragul bebelusului tau... Cand ti-am citit intrebarea, parca o auzeam pe verisoara mea care intrase in panica pentru ca nu putea sa renunte la tigari in timpul sarcinii. Iar atunci cand a nascut, i s-a parut ca fetita ei (din fericire, perfect normala si foarte frumoasa) era cam neagra la fata. Si atunci s-a speriat foarte tare si si-a spus in sinea ei ca micuta s-a "afumat" din cauza fumului de tigara... Cred ca si liana te-a cam speriat un pic (aici cred ca nu numai tutunul a fost cauza) si mai cred ca ai vointa necesara ca sa te lasi definitiv de tutun. De dragul copilului si pentru sanatatea lui, dar si a ta. Sunt absolut convinsa ca vei reusi! Sa ai o sarcina usoara si sa te lasi cat mai usor de fumat!
  •  
    • 12 mesaje
    10 Apr 2007, 19:01
    1 1
    draga mea, tu cand ai aflat ca esti insarcinata nu te-ai documentat ce si cum? ceea ce faci tu in primele saptamani , luni de sarcina afecteaza foarte tare copilasul, pentru ca mi se pare sec sa-i spun "fatul", asa ca dk vrei un copil sanatos documenteaza-te si nu mai fuma, asta daca nu vrei cumva un copil cu probleme de plamani si astm , sau mai stiu eu ce, vezi ca este destul de serios si nu te poti juca cu sanatatea lui, uita-te in jur si vezi cati copii bolnavi sunt , sanatatea este cel mai de pret lucru pe care un parinte il doreste copilului sau, asa ca fi mai respomsabila , ca sa nu ai regrete mai tarziu
  •  
    • 2 mesaje
    10 Apr 2007, 20:57
    0 1
    Nu este bine sa fumezi daca esti insarcinata Copilul se poate naste mai devreme de timp si poate avea diverse boli,asa ca spre binele copilului mai bine lasa fumatul
  •  
    • 0 mesaje
    10 Apr 2007, 22:14
    3 2
    sunt mii si mii de cazuri mama unei prietene cand a ramas insarcinata s-a dus la doctor si i-a spus doctorul ca daca fumeaza sa nu se opreasca ptr ca ar fi mai grav ..adika s-ar forta sa nu mai fumeze si nush cum cu organismul..bla bla bla (deci in concluzie i-a spus sa fumeze ) verisoara mea e akum in luna a 7-ea si a fumat . NU poate sa se opreasca ... si sper din tot sufletul sa nu pateasca ceva bebelul...mai e putin si se naste.. o sa vedem atunci :P iar tu,daraga mea....daca fumezi 3-4 tigari pe zi si light ...parerea mea este ca e OK .... ai vazut si tu la celelalte eve ...raspunsurile care ti le-au dat sunt pro si contra ! akum ramane la alegerea ta !
  •  
    • 366 mesaje
    11 Apr 2007, 11:35
    2 0
    Mi se pare normal ca te lasi de tigara!defapt este deciziata!eu am fost fumatoare,mediu 1/2pachet pe zi.la prima sarcina am facut efort si din a 8-a luna aprox .am reusit sarenunt definitiv inclusiv timpul de alaptare,la adoua sarcina la fel.la a 3-a dupa 4-5 saptamani nu suportam nici tigara nici cafeaua,vre-o 2 sapt.atunci mi-a fost destul sa pun jos tigara-DEFINITIV.cum au scris evele nu se stie nimic concret,dar gandeste-te la acea minune pe care o porti sub san ca se toxica fara a putea face ceva impotriva.nuar trebui sa-l feresti?
  •  
    • 8 mesaje
    11 Apr 2007, 11:53
    6 0
    De regula este nociv chiar si statul langa alti fumatori.Eu personal am doi copii.In timpul primei sarcini fumam cand si cand ,dar in timpul celei de a doua sarcini n-am fumat absolut deloc.Primul baiat al meu are de mic un usor suflu sistolic la inima,iar de aici exista riscul ca mai tarziu sa aiba probleme cu inima.Ma autocondamn si acum,si poate toata viata pentru ca am fost atat de neroada incat sa fumez pe timpul sarcinii. Iti recomand din suflet sa incerci sa nu fumezi deloc.Asta e cel mai binepentru bebelus. Mult succes si sanatate. Gia.
  •  
    • 2 mesaje
    11 Apr 2007, 16:34
    0 0
    Cred ca ideal ar fi sa renunti de tot la fumat. Asa o sa te simti mai bine si tu, si nu o sa trebuiasca sa iti faci griji pentru bebe.
  •  
    • 94 mesaje
    11 Apr 2007, 17:27
    0 0
    indiferent ca fumezi una sau un pachet tot fumat se cheama...eu sunt o fumatoare si nu sunt in masura sa te judec sau sa iti spun ce sa faci...tot ce faci e spre binele tau si al bebelusului daca e sa mai fac un bebe sigur renunt la fumat sunt prea multe cazuri cu copii cu malformatii congenitale si alte chestii in ultima perioada1!faptul ca vei renunta la tigari e un pas mic pt ca sunt alti factori in jurul tau care sunt daunatori dar macar faci tu ceva si pt tine!felicitari pt sarcina!
  •  
    • 7 mesaje
    12 Apr 2007, 01:27
    1 1
    Sa stii ca si eu sunt de parere ca trebuie neaparat sa lasi tigarile,chiar si cele light caci sunt la fel de periculoase.Totusi eu am o prietena care a procedat ca si tine pe perioada sarcinii 2-4 tigari light pe zi...spunea ca nu poate sa le lase de tot....eu nu am inteles-o.In fine,a avut noroc si a nascut un baietel sanatos si frumos care nici macar nu a avut o racela pana acum.Dar asta nu inseamna ca la tine v-a fii la fel.Sper ca tu sa poti lasa viciul asta de-o parte, macar acum!
  •  
    • 0 mesaje
    12 Apr 2007, 04:37
    1 0
    Daca te gandesti la micutul tau le vei lasa de tot. Am avut o colega care fumatoare fiind cand a ramas insarcinata mai fuma o tigara dimineata, zicea ca altfel nu iese afara. A nascut un bebe sanatos. Eu zic ca il nasti sanatos dar nu stii pe parcurs ce probleme va avea. Mai bine nu mai fuma deloc.